3. juli 2024

En spydspiss
Lier-bedriften Rørkjøp blir den første bedriften som etablerer seg i Holmestrand Næringspark. Byggestart planlegges i 2025 med innflytting tidlig i 2026.

– Vi planlegger cirka 9.000 kvadratmeter nybygg. Det er snakk om et bærekraftig lagerbygg i kombinasjon med kurs- og kontorlokaler, forteller en godt fornøyd Frank Olsen, adm. direktør i Rørkjøp.

Rørkjøp har i samarbeid med JVH Eiendom nylig signert en avtale om kjøp av tomt fra Kaldnes Utvikling. – Dette er en fremtidsrettet vekstbedrift og blir en spydspiss i næringsparken. Vi har også dialog med andre interessenter, sier Eirik Sunde, styreleder i Holmestrand Næringspark.  

Eiere og medlemmer i Rørkjøp er 451 norske rørleggerbedrifter. Rørkjøp sørger for innkjøp til fordelaktige priser for sine medlemmer. Privatpersoner kan handle i deres nettbutikk.

Nye arbeidsplasser
Når Holmestrand Næringspark er fullt utbygd, forventes det å kunne gi plass til mellom 1.000 og 1.500 arbeidsplasser. Planområdet dekker over 300 mål, hvor 60prosent ligger i Tønsberg kommune og 40 prosent i Holmestrand kommune.

Pressområde
Holmestrand Næringspark har svært attraktivt beliggenhet rett ved E18 med nærhet til både Drammen, Oslo og Vestfoldbyene. Disse byene opplever stadig mer press på næringsareal som ønskes omgjort til byfunksjoner. Holmestrand Næringspark kan løse behovet for mange bedrifter som må flytte ut av pressområder på Østlandet.

 

Foto: Lars Ivar Hordnes

Lignende nyheter